19.2.2012

How To: Strech Your Ears

Moikka! :3

600+ lukijakilpailusta on herännyt muutama kysymys, joten ajattelin että vastaan niihin nyt heti tässä postauksen alussa! :> Eli ensimmäinen kysymys oli, että onko minua pakko seurata youtubessa ja facebookissa? Vastaus on: kyllä jos omistat tunnukset molempiinSinun ei tarvitse luoda tunnuksia jos sinulla ei niitä ole. En ymmärrä muutamaa anonyymiä jotka kokevat sen suureksi vaivaksi? Jos haluat voittaa minun blogini kilpailun, mielestäni ei ole liikaa pyydetty jos seuraisit videoitani sekä päivityksiäni. :) Myös siitä, millaisia kuvien tulisi olla, on tullut kysymyksiä. Vastauksena sanoisin että sillä ei niinkään ole väliä, niin kauan kuin meikki näkyy. Lähikuva silmämeikistä, sekä koko kasvokuva olisivat ihanteellisimmat! Kiitos runsaasta osallistujamäärästä! Aikaa on vielä muutama viikko, joten kaivakaahan meikkisiveltimenne esiin ja muistakaa olla luovia! Luvassa on myös toinenkin palkinto (2.sija, symppis palkinto)! Kilpailussa meikkitaidolla ei ole niin paljoa väliä, vaan idealla ja siitä mistä olet inspiroitunut! Jään innolla odottamaan töitänne! <3

Mutta nyt sitä juttua venytyksistä! Kyselyn mukaan ainakin 60 ihmistä oli kiinnostunut tietämään lävistysten venyttämisestä, joten kerron teille nyt kaiken mitä tiedän! Myös n. 50 ihmistä halusi tuote-esittelyä, joten liiskaan nyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla! :) Venytyskoruja, plugeja ja tunneleita siis luvassa  tässä postauksessa! Toivottavasti tykkäätte, musta oli hauskaa tehdä tätä postausta. :)

Venyttämisen aloitus

Mun mielestäni korvan venyttämisen aloitus on se vaikein ja "kivuliain" vaihe! Jos venyttämisen tekee oikein, sen ei pitäisi juurikaan sattua. Itse olen kuitenkin hätiköinyt aika paljon tuon venyttämisen suhteen, joten korvat ovat olleet muutaman venyttämiskerran jälkeen hyvinkin kipeät. Mitä suuremmaksi korvanreikä venyy, sitä helpompaa sitä on jatkossa venyttää. Täytyy vain oikeasti antaa sen reijän parantua, sillä myöskin koko korvanlehden repeämisen riski kasvaa mitä suuremmaksi koruissa mennään.

Ennen venyttämistä täytyy tietenkin omistaa korvareijät. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, venyttäminen on sitä, että vaihdat pikkuhiljaa korun paksumpaan ja paksumpaan. Tähän tarkoitukseen on olemassa siihen tarkoitettuja venytyskoruja. En suosittele että lähdette tunkemaan korvaanne kolmea normi korvista kerrallaan, saatika mitään topsipuikkoja! Pliis, älkää tehkö niin. Suosittelen 1,2mm tai 1,6mm venytystä ensimmäiseksi. Itse laitoin 3mm, sillä se meni ihan nätisti rei'ästä sisään. Sitä suurempaa ei kannata edes yrittää! Itse olin muutama kuukausi aiemmin venyttänyt sen siihen 3mm ja ottanut sitten pois koska mulla ei ollut varaa silloin ostaa suurempia koruja enkä halunnut pitää sellaista "hammastikun näköistä" korua korvassani pitkään. :---D Mutta tosiaan tämän takia uskalsin laittaa siihen suoraan sen 3mm.
Venyttämis nopeus ei myöskään saisi olla liian nopea, 1-2mm kuukaudessa on suositus. Korvan parantuminen on kuitenkin henkilökohtaista. Mä alotin oikean puoleisen korvan venyttämisen uudenvuoden jälkeen, ja se on jo 10mm sekä täysin parantunut. Uskon, että säännöllinen puhdistus&rasvaus on nopeuttanut sen parantumisprosessissa. Myös korun materiaali voi vaikuttaa parantumiseen. Liian nopea venyttäminen voi saada aikaan haavaumia, tulehduksia, verenvuotoa ja arpikudosta. Älkää siis kiirehtikö liikaa! 8-10mm paksuinen venytys palautuu vielä hyvin pieneksi, jos venytyksen tekee rauhassa eikä rei'än sisäpuolelle tule haavaumia.

Lävistyksen hoito

"Tuoretta" venytystä täytyy muistaa hoitaa huolella! Lävistys suositellaan pestävän lämpimällä vedellä, mutta itse käytän puhdistusainetta, koska oon niin bakteerikammonen että mun on pakko saada puhdistettua se kunnolla. Kuivumisen estämiseksi käytän myös lääkerasvaa, bepanthenin tapaista. :)  Lävistystä täytyy pestä koska siihen saattaa jäädä kudosnestettä, likaa ja verta. (Venytys voi alkaa haista, itselleni ei onneksi ole ainakaan toistaiseksi käynyt niin.) Tuoretta venytystä ei kuitenkaan kannata irrottaa korvasta puhdistuksen aikana! Itse menin fiksuna kerran tekemään näin enkä sitten saanut sitä enää takaisin korvaani kivun takia. Piti laittaa pienempi koru tilalle ja venyttää uudestaan..
Lävistyksestä siis vuotaa paranemisen aikana kudosnestettä, joka ei ole mätää. Muistakaa myös pestä kädet huolella aina ennen lävistykseen koskemista.
On myös suositeltavaa että lävistykseen ei osuisi/menisi meikkiä tai hiuslakkaa. Tyynyliinan, kuulokkeiden, puhelimen ja kaiken mitkä osuvat korvaan tulisi olla puhtaita, ja korun hankautumista tulisi välttää.
Puu, sarvi ja luu ovat hengittäviä materiaaleja, joten jos koru haisee tai vaikuttaa jotenkin tavallista mössöisemmältä, suosittelisin kokeilemaan venytyskoruja jotka ovat jotakin kyseistä materiaalia. Talvella kannattaa myös varmistaa että pipo suojaa korvat hyvin, etteivät ne jäädy.
Mahdolliseen särkyyn ja turvotukseen voi käyttää ibuprofeeinivalmisteita, esimerkiksi Buranaa tai Ibumaxia.


Miksi mä venytän?
Henkilökohtaisesti mun mielestäni venytetyt korvat ovat (tiettyjen rajojen sisällä) esteettisesti hyvin kauniit! Miehillä venytykset voivat olla aika isot, mutta mun mielestäni tytöillä ne voisivat olla max. 20mm. Mulla on nyt 10mm venytys, ja haluaisin 14-16mm!

Laitoin tähän vielä kuvaa mun tän hetkisestä venaristani, koska sitäkin on kyselty aika paljon. :) Siinä on tosin tällä hetkellä kultainen tunneli, siksi alemmissa kuvissa näkyy vain yksi kappale niitä!Tässä on mun uusimmat korut! :3
Kaikki korut ovat ostettavissa savanni.com
LOVELOVELOOOOOOOVE!!!

Ps. Voitte voittaa vuoden korut tykkäämällä Savannista facebookissa! :O Itse ainakin osallistun! :) Laitoin bannerin tuonne sivupalkkiin siitä!

HUHHUH, tuli kyllä hullun pitkä postaus! :D Toivottavasti tästä oli apua kilpailuun osallistuville, sekä venyttämistä aloitteleville! <3
Kartsa

16 kommenttia:

 1. Aijotko siis venyttää kumpaakin korvaasi vai vain toista ? (:
  En ainakaan nähnyt kirjotitko sitä tuohon textiin, joten ajattelin kysyä.

  VastaaPoista
 2. @ anonyymi
  ~ kummatkin! :) toinen korva on nyt 6mm.

  VastaaPoista
 3. koitin äske kommaa,entie tuliko mutta siis mä ostan kaikki venarit http://www.crazy-factory.com/index.php ja usein siellä on facebookin kautta ilmaset postarit:)) löysin sun blogis tänään ja tyksin<3 :)

  VastaaPoista
 4. ois tosi kivaa nähä miten sä ite oisit osallistunu tohon kilpailuun, minkä noista vaihtoehdoista oisit valinnu ja minkälaisen meikin oisit tehny:)voisit joskus tehä jonku meikin liittyen tohon;)

  VastaaPoista
 5. @ anonyymi2
  ~ oolraities, mä tykkään savannist :)

  VastaaPoista
 6. Mul oli 10mm venytys viel vähä aikaa sitte. Mulla ei menny ku 2kk siinä ku sitä suurensin. Sattui nii pirusti aina mut en vaa malttanu odottaa :D Puol vuotta mää sitä pidin mut sit jotenki kyllästyin siihe. Nytte kyllä kaduttaa et venytin sen siihe 10mm ku nyt se ei mene tosta 3mm pienemmäks enää :/ Oon jo ruvennu harkittee että vois venyttää sen takasi :D

  VastaaPoista
 7. Voi ei, et tiiä kui ilonen oon ku teit tän postauksen. :D ite eile just laitoin kymmene millisen tunnelin mun korvaan, ostin ninjasta vaan kuudel ja puolel eurolla :D mun toinen korva on viel vaan 6 mm. :( bybyhgyh... tää on mun yks lempi blogeista!

  VastaaPoista
 8. Juu saapi tyksii ja selailin tuas itsekin et kivoi tuotteita:)) mutsitttaas crazyllä on hinnat niin halpoi et esin toi valkonen luuppi ni onkosse jtn 2€, ko suomalaisis verkkokaupois 10egee pääl..

  Muttapajuu eii muuta :))
  -se anonyymi- :)))

  VastaaPoista
 9. @ vilma
  ~ venytä takas? :)

  @ amanda
  ~ mullakin on toinen vasta 6mm ja äsken venytin toisen 12mm D:

  @ anonyymi2
  ~ oolraities :)

  VastaaPoista
 10. Voi apua.

  Ei kannata lukea blogeja väsyneenä. Kattelin blogilistaa selatakseni kiinnostavimmat tekstit ja tämä otsikko sattui silmiini.

  Nu, ei siinä mitään mutta eka mielikuva oli että tää on niitä sairaita keiju-korva veynytyksiä (http://www.instructables.com/id/Body-Mod-Elf-Ears/), että huhhuh on kyllä menny kummaksi tämä blogi....


  Onneksi ei ollut sitä mitä luulin, kiitos mielenkiintoisesta postauksesta :DD Lisäksi sain päivän naurut omasta hölmöilystäni.

  VastaaPoista
 11. @ kiwi☆
  ~ XDDDDDD ahahaha ei luoja ! oot ihana :----------D <3

  VastaaPoista
 12. Heisan, löysin blogisi viimeyönä ja aloin lukemaan alusta loppuun. Oli siis aivan pakko, oli niin paljon mielenkiintoista luettavaa/katsottavaa ja sua oli mukava seurata. Jään seuraamaan jatkossakin. Ajattelin nyt kertoa joitakin asioita joita itse huomasin tai tolleen.. Tosiaan oot aika jäykkis videolla MUTTA vain sen puoleen ettet ehkä ainakaan juuri alussa hymyillyt, mut sönkötit välillä ihanasti ja menit sanoissa sekasin. SITÄ EI SAA MUUTTAA :D se oli niin söppöä että katselin vielä sun kaikki videot läpi yhdessä yössä. Ja tietenkin luin ne blogit. Sönkötän itsekkin paljon ja oli ehkä senkin puolesta ihana katsoa sun videoita. Ja meikkaat tosi kauniisti ja ajattelin tossa yöllä tulla kidnappaa sut mun meikkaajaks.. :D Ainut noissa videoissa mitä voisit tehdä tai musta olisi kiva että tekisit lisäksi niin olisi niinku et kerrot niistä meikeistä et MIKSI juuri sitä ja tolleen ja että kertoisit niistä tuotteista samalla, mistä sä sait ne ja tolleen.....kamalaa, katso nyt ku mä en osaa edes kirjoittaa asiallisesti, sä sentään kirjoitat paremmin asiallisesti ku mä :D Mutta tähän hätää ei kai enempää, mulla oli kyllä kauheasti kaikkea asiaa mutta nyt tyhjeni pää ja mun on siis pakko ... mennä kokeilee noita sun meikkaustyylei ja tollassia, iha pakko joten bbai<3 odottelen jo uutta postausta :)

  VastaaPoista
 13. @ Erika
  ~ Voii kiitos paljon, tollaset kommentit oikeesti niiiin pelastaa mun päiväni! <3 (Nytkin istun kotona kipeänä. ;<) Mutta joo.. Olen aivan samaa mieltä noista videoista. Mua jännitti alussa kamalasti tehdä niitä kun ajattelin että saisin paljon negatiivista kommenttia ja mietin että mitä koulussa ajateltais niistä. (Vastauksena voin kertoa että muutama ihminen levitteli niitä ja pilkkasi. Mulla kesti hetken aikaa tajuta että se on aivan yksi ja vitun sama mitä muut ihmiset ajattelee. ;> Mä en oo tehnyt mitään väärää!) Mua ei kuitenkaan haittaa enää semmonen, ja osaan olla nykyään mielestäni rennompi videolla (?) :) anygays kiitos paljon kommentista ja yritän seuraavassa tutoriaalissa kertoa lisää niistä meikeistä! :))

  VastaaPoista
 14. aattelin ruveta venyttään toista korvaa nii varmistan vaa, eli alotan venyttää 1,2mm korulla ja laitan vaa sen siit korvasta läpi. ok olen tyhmä et ei tarvii mitää survoo siit läpi ensiks?
  -lotta

  VastaaPoista
 15. @ lotta
  ~ joo laitat sen vaan siihen :) pitäis mennä aika nätisti paikoillee!

  VastaaPoista

Comment! Ask! Tell me what's on your mind!
I love to read comments & I will usually respond to them ♥