7.5.2012

Loosing Weight - How I Lost -20kg

Heya!


Tarkoitukseni oli jo eilen tehdä tänne juttua kynsistä, mutta koska en ollut kotona kun vasta 9 jälkeen, en sitten jaksanut. Nytkin on sellanen hedari päällä ettei huhhuh - huonosti nukutun viikonlopun takia siis. Oon kuitekin tuffis ja kirjotan teille tänään tänne kuitenkin, tällä kertaa aiheena mun aiempi laihdutukseni.. Sitä kun on kyselty niin paljon. :)


Ihan ekaks, en aio kertoa sitä kuinka paljon oon enimmillään painanut (pari vuotta sitten), tai sitä kuinka paljon painan nyt, tai sitä kuinka paljon oon ollut kevyimmillään. Mun mielestäni se on melko henkilökohtainen asia, ja tiedän että mun blogiani lukee myös ihmiset jotka ei tykkää musta, enkä oikein jaksais mitään kuittailua heiltä (jota varmasti tulisi jos tänne kirjottelisin turhan tarkasti täsä aiheesta). Mutta pidemmittä puheitta, let's get started. 


oon tässä laihtunut silloisesta
lähtöpainosta katsottuna -12kg
Eli muutama vuosi sitten ('09) jossakin kohtaa ennen joulua tajusin, että oon oikeasti tosi lihava. En olis välttämättä itse tajunnut sitä, mutta mun silloinen 'bff' kaverini nauro tosi useesti mulle ja mun kuville ja ihmetteli mun mahaani (ollut itse aina hoikka) ja porukoitten kuittailu siitä, kuinka näytän joltakin vanhalta lihavalta nimeltä mainitsemattomalta mummo julkkikselta (en tarkoita tuksua, mulla oli musta pitkä tukka) sai mut miettimään mun painoani. Toinen asia oli se, että en voinu enää ostaa mitään kivoja vaatteita "normaaleista kaupoista", koska mun perseeni ei enää mahtunut kokoon 42. Muistan elävästi senkin kerran kun itkin koko automatkan kotiin kun en löytänyt mitään mikä ois mahtunut mun päälleni.


Aluks laihdutin muiden takia, en itseni. Halusin että ihmiset hyväksyis mut, eikä naurais mulle. Kerrankin yläasteella kun menin aamulla kouluun, yks poika huusi käytävän toisesta päästä että "piip piip piip leveä kuljetus, väistykää, tankkeri tulossa". Voitte vaan kuvitella kuinka tykkäsin mennä kouluun kun tiesin että tämä kyseinen dämäri oli siellä vastassa haukkujensa ja tönimisiensä kera joka helvetin aamu.


-20kg :) !
en löytäny kokovartalo kuvaa
Alotin laihduttamisen pienillä jutuilla. Lopetin ekaks sokerin lisäämisen kahviin, koska saatoin parhaina päivinä laittaa 7-10 ruokalusikallista sokeria siihen, ja puolet maitoa (disgusting i know!!) Nykyään laitan vaan vähän maitoo. Sitten vaihdoin vaalean makaronin, leivän yms tummaan, ja lisäsin "vihreetä" mun ruokavaliooni. Ensin aloin syömään lautasmallin mukaan, enkä ottanut lisää sen ekan lautasellisen jälkeen. Sitten pienensin annoskokoa pikkuhiljaa. Ekana kuukautena en myöskään syönyt yhtään karkkia, vaikka mieliteot oli ihan järkyttävät. Sen jälkeen aloin pitään ns. karkkipäivää. Kävin kanssa silloin tällöin lenkillä. Paino tippui tosi nopeasti, ja laihduinkin sen -20kg viidessä kuukaudessa. Näytin ihan eri ihmiseltä!


Oli ihan järkyttävää huomata miten erilailla kaikki suhtautui muhun. Kukaan ei ole haukkunut mua sen jälkeen päin naamaa. Kukaan ei ole töninyt mua, tai haukkunut sen takia netissä enää. Ihmiset alko puhuun mulle, mutta jollakin tapaa se tuntu ihan kamalalta, vaikka olinkin ilonen. Olin silti se sama Karo kuin ennenkin. Olin se ihan sama ihminen, näytin vaan erilaiselta. Pian tän jälkeen sain itseasiassa kanssa mun ekan poikaystäväni.




Tää laihdutusjuttu kuitenkin meni lopulta aivan perseelleen. Alamäki alkoi kun mulle tuli kaikkia omia ongelmia (en halua kertoa) ja erosin sitten tästä pojastakin. Olin yli vuoden ihan loppu kokoajan. Mä en vaan jaksanut mitään. Tästä syystä painoa tuli takaisin tosi paljon, ainakin 10kg. Ja siinä painossa oon suunnilleen pysynyt.


Kaks viikkoa sitten kuitenkin päätin ottaa itteeni niskasta kiinni. Mä haluan pois kaiken ylimääräsen! Oon tosi motivoitunut, vaikka se ei oo enää niin helppoo kun mitä se muutama vuosi sitten oli. Oon nyt pienentänyt annoskokoja aika paljon, alkanut syömään säännöllisesti ja lenkkeillyt. Ehkä isoin juttu mulla on se, että vaikka unohtaisin syödä, en tuplaa seuraavalla ruokailulla ajatellen että syön tässä samalla nyt sen mitä unohdin syödä aiemmin - sillä mä nimittäin lihoin.


Tähän mennessä oon nyt laihtunut 6kg, mistä oon tosi innoissani. Tiedän että ne ekat kilot oli vaan nesteitä, mutta silti. Tää on hyvä alku! Mun mielestäni se on aika hyvä tulos parilta viikolta. :> Ehkä noi lenkit on sittenkin tehneet tehtävänsä, hah! Kerron teille jatkossa kuinka mulla on sujunut, ja julkasen sitten kesällä sellaset "ennen-jälkeen" kuvat. ;) (Huomasin kuvia etsiessäni ettei mulla oo viime laihdutukselta sellasia, harmi sinänsä. Nyt en tee sitä virhettä!)




Jos on jotain kysymyksiä, niin kysykää ihmeessä. <3



Ps. Käykää äänestämässä mua lancomen kilpailussa facebookissa! Klikkaatte ensin "all looks", ja mun työni on kuudennella sivulla nimellä "kinuskiufo". Kiitos tosi paljon teille jotka ootte jo käyneet äänestämässä! Tää on tosi iso juttu mulle, ja toivon että voittaisin ku en oo koskaan voittanu mitään D: Poor me. Anygays jos saan sata ääntä, järjestän teillekin kilpailun. :>

Seuratkaa mua myös @ makeupbee & weheartit


Kartsa

15 kommenttia:

  1. Mä oon ny itekki laihuttamassa ekaa kertaa. Oliks sul vaikket pienentää annoksii ja haluu et söis vaa enemmä, ja kuinka noppesti se meni ohi ?? :>

    VastaaPoista
  2. Hiuka hienosti oikeesti pudottaa 20kiloo pelkäl ruokatottumuksie muuttamisel ja lenkkeilyl. Ny ku luin tän ni päätin itekki kokeilla samaa juttuu, toivottavasti onnistuu mul yht hyvi ku sul (:

    Ja sul o muutenki tosi kiva blogi!

    VastaaPoista
  3. @ Saija
    - Ekat kaks viikkoo jäi nälkä aina ruokailun jälkeen, mut se meni ohi. Sen jälkeen tuntu aina että maha on ihan täynnä - vaikka ois syöny vaan ruisleivän niin oli ähky olo. :)

    @ Emma
    - Kiitos. :) Paljon tsemppiä sulle yrityksessä!

    VastaaPoista
  4. Hei! Postauksesi sai mut todella inspiroitumaan :) Olen itse ollut aina vähän isokokonen lapsi ja kärsinyt jatkuvasta kuittailusta... Mutta blogipostauksesi todellakin pisti mut miettimään, kuinka pienestä muutoksesta oikeasti on kyse! :) Haluaisin kysellä ( tähän ei tietenkään ole pakko vastata ) ihan mielenkiinnosta että ennen laihdutusta, kuinka paljon painoit ja kuinka pitkä olet? :> Olisin sydämmellisesti kiitollinen jos saisin vastauksen, koska koitan suhteuttaa -20kg pudotusta (: Ihanaa tulevan kesän jatkoa sulle!

    VastaaPoista
  5. @ Justme
    - Kuten jo sanoin, en millään haluaisi kertoa näitä paino juttuja. Mutta olin siis just sen 20kg ylipainoinen ennen kun laihduin. Oon 168cm pitkä. :) Sillon tosin taisin olla 163cm! Ja kiitos, samoin sinulle :) <3

    @ Jonna
    - Nykyään? Riippuu päivästä. :) Joskus en yhtään (harvemmin tosin), joskus käyn kerran, joskus kaks kertaa lenkillä päivässä. Sellasia VÄHINTÄÄN tunnin reippaita kävelyitä tai sit käyn hölkkäämässä. :) 5-10km. Sit vien koiria lisäks pari kertaa viikos lyhyille lenkeille (3-4km) Ois tarkotus alkaa käymään nyt jossain jumpissa lisäks. :) Tykkään käydä lenkillä, se on jotenki ihanaa. :D <3

    VastaaPoista
  6. Sulla oli oikea tapa laihtua,mutta aivan liian nopea! Laihtumisen ei pitäisi pelkästään olla sitä,että laihdutat vaan siitä pitää tulla sun elämäntapa! Ja aina saat herkutella,vaikka kerran viikossa. Kunhan kulutat enemmän mitä syöt. Ja terveellinen tahti laihtumiselle on 1kg/viikko,mutta sekin on todella nopeeta! Muuten ne tulee takasin yhtä nopeasti,kun lähti. Oon ite ikilaihduttaja. Lihoin todella paljon,kun aloin seurustelemaan ja aloitin e-pillerit,ne tunnetusti lisää ruokahalua... Nyt on suhde päättynyt ja niin loppu e-pillereiden syönti plussana myös tupakointi! Jos vaikka kesäkuntoon 2013 vai 2022? :D

    VastaaPoista
  7. @ Mupetti
    - Mä haluankin että tästä tulee mun elämäntapa. :) En ota tätä "diettinä". Ja mulla oli aika raskasta ja vaikeeta mun elämässä niin lihoin siksi takasin puolet. Oon "tunnesyöjä". :] Tiedän että laihdun tosi nopeesti, mutta en tee mitään väärin. Se vaan lähtee alussa aina nopeesti. Ja söin eilen itseasias jäätelöö 8D Enkä lihonu yhtää jeejee. <3 Ja tsemppiä, kyl sä pääset kesäkuntoon! ;)

    VastaaPoista
  8. Ihana inspiraatioteksti! Oon ite kokenu suunnilleen saman, yhtenä kesänä sain painoni putoamaan n. 15 kiloa, jonka jälkeen aloin seurustelemaan ja kappas tässä kolme vuotta myöhemmin ollaan 20 kg painavampana :D Tänäkeväänä liikunta on alkanu maistumaan jostain syystä paremmin, ja ihan tässä 1½ viikon aikana on hävinny jonnekkin 3 kiloa :D Tän tekstin luettuani on kyllä pakko lähtee koiran kanssa hikilenkille!

    ♥ Leetta

    VastaaPoista
  9. Karo: Kiitti! Joo ehkä joskus! :D
    Tuntuu nää laihdutukset semmosilta kausijutuilta,että joskus innostaa aivan sairaasti kuntoilla ja elää terveellisesti,mut sitte taas jossain vaiheessa kaikki on ihansamaa ja mikää ei kiinnosta ja oho ne kilot tuli takas.. Mulla ehk jtn 30kg ylimäärästä..mut se ei kuulema näy..paitsi terveydellisesti..
    :3

    VastaaPoista
  10. @ Mupetti
    - Totta! Varsinkin talvella tulee syötyä, varsinkin suklaata. :/ Mut nyt en kyllä repsahda! En anna itteni lihoo yhtään. :)

    VastaaPoista
  11. ite testasin jutta gustafsbergin ruokavazliota ja se oli ainakin tosi huippu :) tsemppiä sinne!

    http://diamondsandlollipops.blogspot.com/2012/04/voita-nescafe-dolce-gusto.html

    VastaaPoista
  12. @ Minna
    - Täytyykin ottaa siitä selvää :) Ja kiitos! <3

    VastaaPoista
  13. mukava blogi sulla ja hieno juttu, että oot motivoitunut ja hyvällä fiiliksellä :) tsemppiä :)

    http://life-of-ann.blogspot.com/

    VastaaPoista

Comment! Ask! Tell me what's on your mind!
I love to read comments & I will usually respond to them ♥