1.3.2012

What's Your Opinion? #3

Tattoos!
mielipidekirjoitusTatuoinnit todellakin jakaa ihmisten mielipiteet. Nyt kerron omani!


Ihan ekaks: en ymmärrä miksi ne täytyy erikseen hyväksyä tai tuomita. Sama asia kuin joku tuomitsisi shortsit tai korkokengät. Sitten julisteittaisiin että tietyn ikäiset eivät voi käyttää niitä ja että tietyn painoisilta tai näköisiltä ne pitäisi kieltää kokonaan. Voisin verrata leimoja myös meikkiin: niillä halutaan tuoda persoonaansa julki, ja niitä pidetään kauniina. Meikin saa pois, tatuointia ei. Mutta mitä sitten? Miksi se on nyt muka niin suuri ja kamala juttu jos ottaa tatuoinnin? Uskon että jokainen joka ottaa leiman, tiedostaa kyllä että sitä ei saa enää pois muulla kuin laaserilla. Ja kuka muka ottaisi sellaisen leiman ihoonsa josta ei tykkää tai jota pitää rumana? (lue: normaali ihminen, en puhu nyt mistään humalaisten äijien vedoista)

Ihmiset vouhoavat todella paljon siitä kuinka ihoon ei saisi tatuoida mitään ja se pitäisi pitää "puhtaana" kaikesta mikä ei siihen kuulu. Bullshit sanon minä! Henk.koht haluan tatuointeja, enkä näe siinä mitään väärää, enkä ymmärrä miten se muka tekisi minusta huonomman? Tatuoinnit ovat kalliita, ja hyvän tatuoijan tekemänä aivan upeita taideteoksia, joten en ymmärrä mitää köyhää tai rumaa jotkut niissä näkevät. Ne ihmiset jotka ottavat tatuointeja vain siksi että olisivat cooleja, ovat minusta kuitenkin hieman lapsellisia ja typeriä. Ei tatuointia kannata ottaa vain siksi että muillakin on.

On myös erotettava "erilainen estetiikan taju" huomionkipeydestä ja/tai huonosta käytösestä. Tatuoidut ihmiset eivät kaikki ole mitään vankilaheeboja tai rettelöitsijöitä. Aika monelta +40 perheenäidiltäkin löytyy nykypäivänä tatuointi. Se että omistat leiman ihollasi, ei todellakaan tee sinusta huonompaa, muttei myöskään parempaa kuin muut. Sivistynyt ihminen kohtaa yksilöitä, eikä laita toisia laatikoihin jonkin ulkoisen seikan vuoksi.

Suomalaisessa kulttuurissa kaikki itsensä esille tuominen ja erilaisuus on myöskin aina tulkittu paheeksi. Jos vähänkään erotut massasta, olet huomionkipeä. En ihan oikeasti ymmärrä miksi! Surullista että joidenkin ihmisten mielestä tatuoinnit, lävistykset tai erikoinen pukeutumistyyli on tahallista erottautumista ja ihmisten järkyttämistä. En usko että ihmiset haluavat olla erilaisia vain sen takia että voisivat sanoa olevansa erilaisia. Sellaiset ihmiset vain tuntevat olonsa paremmaksi ja omakseen, kun saavat pukeutua niinkuin haluavat, meikata miten haluavat ja ottaa sitten vaikka tatuointeja mielensä mukaan.

Leimojen ottamiseen on myös useimmiten jokin syy. On toki myös ihmisiä jotka ottavat niitä vain siksi että ne ovat hienoja. (En näe kummassakaan mitään pahaa.) Muut tatuoidut useimmiten kuitenkin tuomitsevat tällaiset ihmiset aivan heti. Minun mielipiteeni kuitenkin on, että tatuoinnin voi ottaa "vain siksi että se on hieno". Ihminen päättää itse omasta kehostaan, ja jos joku haluaa tatuoida sen täyteen tribaaleja, niin siitä vaan. Mikä minä olen tuomitsemaan, tai miksi te voisitte tuomita ketään? Millä oikeudella? Ihmisten tulisi pitää huoli omista asioistaan ja omasta kehostaan imao.

Jotkut taas ottavat tatuointeja ihmisten tai eläinten muistoksi. Tässäkään ei ole mitään väärää. Joistakin se on vain huomion hakemista tai surussa rypemistä, mutta miettikää nyt: eikö teistä olisi hienoa (suorastaan kunnia) jos joku haluaisi tatuoida teidät iholleen? Kyllähän kuolleita muistetaan muillakin tavoilla! Valokuvat lompakoissa, kirjahyllyissä, tietokoneilla..


Tatuoijaa valittaessa tulee kuitenkin olla tarkka, sillä pieleen menneitä ja rumia tatuointeja on nähty paljon. Varmasti tekin olette nähneet! Tatuointeja tulee myös hoitaa ohjeiden mukaan (joista en vielä tiedä mitään, heh). Sit on myöskin olemassa kaikki nää "hyi mieti miltä näytät vanhana" -kommentit. Vastauksena sanon että ihan samalta kuin nuorenakin, ryppyisempänä vaan? :D Herranjumala, en tajua mitä väliä sillä muille on. Mä ainakin elän hetkessä! Vanhana mummona esittelen sitten ylpeenä mun leimojani ja kerron lapsenlapsille nuoruudestani. Kuulun mielummin niihin outoihin tatska mummoihin, kun niihin vaipoilta haiseviin piimä mummeleihin! (piimä..?)

Mun mielipiteeni tatskoihin on siis: go for it. Tatuoinnit on hyvin tehtyinä aivan mielettömän upeita! Aion itsekin tulevaisuudessa ottaa muutaman, joilla on mulle merkitystä, sekä muutama jolla ei ole. Mulle on henk.koht aivan yksi ja sama mitä muut niistä ajattelevat. Mutta koska tatuoinnit eivät ole ns. "arkea" kaikilla työpaikoilla, pyrin ottamaan ne sellaisiin paikkoihin joista ne voi halutessaan peittää.


Mitä mieltä te olette?

Voit myös lukea mielipiteeni
Kartsa

22 kommenttia:

 1. Oon nii täysin samaa mieltä sinun kanssa!! Ite kans haluan tatuointeja!:)

  VastaaPoista
 2. ihana tuo selässä oleva leopardi kuvioinen tautoimti <3

  VastaaPoista
 3. @ anonyymi
  ~ lawl <3

  @ eve
  ~ oolrait :> !

  @ mesi
  ~ eiks ookki o; <3

  VastaaPoista
 4. En missään nimessä tuomitse tatuointeja, ne (mahdollisesti) kertovat eletystä elämästä ja niillä on kantajilleen merkitystä, mutta mielestäni on typerää verrata tatuointeja korkokenkiin tai meikkiin.

  VastaaPoista
 5. hyvä postaus! ite otin ekan tatskan joulukuussa ja (onneks) kävin suositulla ja hyvällä tatuoijalla, muuten olis harmittanu :/ kannattaa todellakin valita tatuointiliike tarkkaan ja käydä kyselemässä ja vertailemassa monessa paikassa ennen päätöstä.

  Oon tyytyväinen tähän, vähän lisää väriä meen ottamaan mutta muuten se on perfect. Joskus tulevaisuudessa aion ottaa ruusulleni kavereita ;)

  VastaaPoista
 6. @ hani
  ~ aww haluisin itekki ruusui! :>

  VastaaPoista
 7. itsekkään en ymmärrä että miksi pitää arvostella ja tuomita jonkin niin pienen asian kuin tatuoinnin tai ylipäätänsä ulkonäön perusteella... kivoja nää sun mielipidepostaukset :)

  http://highheels-lowjokes.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. oi ihana postaus ja muutenki kaikki sun postaukset on tosi mielenkiintosia ja näihi vaa jää koukkuun ku vähänki alkaa silmää raottaan ! (-: lavli!

  VastaaPoista
 9. @ teaaa-
  ~ aww ihana kuulla et tykkäät! :3

  VastaaPoista
 10. harmi etten oo aikasemmin löytäny sun blogii, tää on aivan mahtava! ja oot tosi nätti ja meikkis on upeita :)!

  VastaaPoista
 11. Täysin samaa mieltä! Itsekin haluaisin tatuointeja ja mielellään paljon, koska tatuoinnit...AH!

  Se kuitenkin täytyy todeta, että ainakaan Suomessa tatuointeja ei voi ottaa humalassa :DD En muista syytä tarkkaan, mutta veri taisi jotenkin olla ohuempaa silloin? o___O Ja toki tatuoijat yleensä varmistaa, että asiakas on harkinnut tatskaansa. Sitä harvemmin humalassa tehdään... :D

  VastaaPoista
 12. @ poonamus
  ~ tarkotin et se veto ois tehty kännissä ja sit se pitäis ottaa selvinpäi se tatska, tai et esim. joku amatööri kaveri tatuois kännis. oon nähny sellasia :D

  VastaaPoista
 13. Vitsit oot niin oikeessa! Itekki oon niin liberaali (tai no en tiiä ootko sä ?) ja oon just sitä mieltä et jokanen päättää omasta kehostaan ja siitä mitä sille tekee.
  Jes, hyvä karo, jatka samaa mallii! <3

  VastaaPoista
 14. @ venlaee
  ~ mauu <3 kyllä oon juu. :)

  VastaaPoista
 15. Itselläni on 10kpl tatuointeja, kaikissa on tarina joka liittyy johonki mun elämän tapahtumaan/hetkeen :)
  Mulle on joka kerta annettu yksinkertaset hoitoohjeet;
  Mielellään pari ekaa päivää kelmu päällä(tietenki niin että rasvaa tatuoinnin ja vaihtaa kelmun välillä estää kulema ruven muodostumisen) ei saunomista/uintia/auringonottoa suositella paranemisaikana, tosi tarkka hygienia ja rasvaus + rupia ei saa repiä pois. Oon kuullu monta tarinaa ett vaikk on käyny kunnon tatuoijalla niin on saanut silti jälkioireita jopa tulehduksen, kun ei malteta hoitaa loppuun asti ja olla tunnollinen hoidossa. Itse olen käynyt aina tatuoimassa ehkä pohjoisen parhaan ja ammattitaitoisemman tatuoijan luona ja jokainen kuva on kuin taideteos :)

  VastaaPoista
 16. mä oon kyllä täysin samaa mieltä siinä että en ymmärrä miks jotkut tuomitsee tatuoinnit, mitä se edes kuuluu muille kuin sille kyseiselle ihmiselle joka tatuoinnin on ottanu/ottamas? ittellä löytyy kaks tatuointia, ja seuraavaa oon miettimässä. Henkilökohtaasesti mä haluan ottaa sellaasia tatuointeja joilla on joku syvällisempi merkitys kuin että se on hieno, mutta en todellakaan mitenkään aliarvosta niitä jotka ottaa jonkun vain koska se on hieno, koska edelleenki, jokaisen oma iho niin siihen saa tatuoida ihan mitä haluaa kunhan ite tykkää. sitte se fakta että aina joku on sanomas "entä ku oot vanha?" AAAAAA vaikka se tatuointi meniski huonommaksi iän karttues niin mitä väliä sillä enää sillon on? eikö pitäis olla vian ylpee että on ainaki ottanu sellasen joskus kun sen on halunnu, ja mitä sillä ihan oikeesti on joskus vanhuksena enää väliä :) toiseksi, kun meidän ikäluokka on vanhoja niin eiköhän se oo melkeenpä niin että useammalla on tatuointeja kuin että ei oo ::D

  VastaaPoista
 17. @ eija
  ~ kiitos kun kerroit! <3 :)

  @ laur
  ~ älä, oon ihan täysin samaa mieltä!! :)

  VastaaPoista
 18. sulla on tosi hyviä mielipiteitä ja sulla on muutenki ihana blogi jossa on järkevää ja mielenkiintosta juttua :) kiitos siitä!

  VastaaPoista
 19. Tatuoinnit on parhautta <3
  Mulla on itellä yksi ja haluaisin ehkä vielä muutaman pienen lisää :)

  VastaaPoista

Comment! Ask! Tell me what's on your mind!
I love to read comments & I will usually respond to them ♥