13.3.2012

KONY 2012


"KONY 2012 is a film and campaign by Invisible Children that aims to make Joseph Kony famous, not to celebrate him, but to raise support for his arrest and set a precedent for international justice."


Tiivistettynä: Kertoo afrikkalaisesta miehestä joka on siepannut n. 30 000 lasta ja pakottanut ne tappamaan vanhempansa. Pojat lapsisotilaiksi ja tytöt seksiorjiksi. Tavoite on saada Kony tunnetuksi, jota se voitaisiin pysäyttää ja vangita. Levittäkää tietoa eteenpäin jos haluatte auttaa. Jos Kony saadaan kiinni, se todistaa että me eletään maailmassa jonka säännöt on kirjotettu vihdoin uusiks. Tehdään maailmasta  parempi paikka, jossa ei tarvitse pelätä. Paikka jossa kaikki on vapaita.
 
Kiitos Jassu kun kerroit tästä mulle.
 
Kartsa

11 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. @ Amelie
  - En oo samaa mieltä sun kanssas. Jos mua pyydetään kertomaan tästä aiheesta ja haluan kertoa, niin mä kerron. Haluan auttaa levittämällä tietoa, en lahjoittamalla rahaa.

  VastaaPoista
 3. Ja surullistahan tässä on vielä se, että niitä lapsia on nykyään yli 60 tuhatta. :(

  VastaaPoista
 4. Mua ärsytti suunnattomasti kun erityisesti yksi ystäväni tuli rageemaan siitä että tää on puppua ja linkkaili kaiken maailman linkkejä... Ettei pitäisi kaikkea uskoo mitä netissä sanotaan ym. Voisin sanoa hänelle ihan samaa että kaikki mitä netissä on ei ole totta ja minä saan itse henkilökohtaisesti olla sitä mieltä että haluan levittää tästä sanaa ja uskon siihen. Toki ymmärrän jos hän ei ole samaa mieltä asiasta, mutta senkin olisi voinnut kertoa asiallisesti ilman ihme rageuksia. D: Oli pakko tulla purkaa ärsytykseni :D

  VastaaPoista
 5. Mielestäni tää video on tosi hyvä ja täynnä asiaa ja tehty tosi upeesti ja tunteella! MUTTA Kony ei oo ollu Ugandassa vuoden 2006 jälkeen, vaan on siirtynyt muutaman sadan sotilaansa kanssa jonnekkin toiseen maahan piiloon. KONY2012-video oli vain mainostemppu ja kokeilu siitä, kuinka helposti hyväuskoisia voidaan huijata yksinkertaisten mainoskikkojen avulla (kuten tämän miehen poika ja muutenkin tunteisiin vetoaminen). Aiheesta oli uutinen mm. YLE:n kanavilla viime viikolla. Mutta tietysti viedota ja sanomaa saa levittää! Kunhan kaikki muistaa lähdekriittisyyden ja sen ettei ihan mihin vaan kannata rahojaan laittaa. Kyllähän videon kautta ihmiset varmasti rupeavat miettimään kuinka huonosti jossakin päin maailmaa asiat ovat jne. Suosittelen silti kaikkia lähettämään avustus rahat esim. Unicefin kautta kehitysmaihin. Mutta silti tosi kiva että postasit tästä ajankohtasesta Kony-videosta! :)

  VastaaPoista
 6. @ Venla
  - Lähinnä tein sen siksi kun sitä multa pyydettiin. :) Ja munkin mielestäni videon sanoma on tärkee! En tiennytyhtään että tämä on jokin mainostemppu, kiitos tiedosta! Jatkan silti toivomista siitä että ehkä maailma on vielä joskus parempi paikka elää. :>

  VastaaPoista
 7. Oon nähny ton videon ennemminki, ja surullistahan se on... Toivottavasti se saadaan kiinni.

  VastaaPoista
 8. hei tykkään sun blogista jään seuraamaan!(: liity sä mun! http://jaicanblogi.blogspot.com/

  VastaaPoista

Comment! Ask! Tell me what's on your mind!
I love to read comments & I will usually respond to them ♥