11.1.2012

What's Your Opinion?

Vain rumat meikkaavat?
mielipidekirjoitus 1#

Haluan puhua teille tänään meikkaamisesta ja meikkaamattomuudesta. Mulle se henk.koht on aivan sama meikkaako ihminen vai ei. En vain ymmärrä miksi ihmiset jotka eivät meikkaa ovat mielestään parempia kuin ne jotka meikkaavat. Millä perusteella meikkaava ihminen on huonompi? Kuka keksi, että vain ihmiset jotka ovat a) rumia b) omaavat huonon itsetunnon c) ovat pinnallisia, meikkaavat? Meikki ei tee ihmistä rumemmaksi (ellei se ole tarkoitus ja sitä oikeasti käytetään kyseiseen tarkoitukseen).
Ajatellaan asia näin: kumman kanssa olisit kaveria mielummin? Henkilö X käy aamulla suihkussa, pesee hampaansa & harjaa hiuksensa. Laittaa meikkivoidetta, poskipunaa ja ripsiväriä sekä vähän hajuvettä sekä puhtaat hienot vaatteet. Henkilö Y käy suihkussa muutaman kerran viikossa jos sitäkään ja haisee pahalta. Hän ei pese hampaitaan kuin silloin tällöin, ei meikkaa, eikä harjaa hiuksiaan sekä käyttää samoja vaatteita viikosta toiseen.
Tämäkö tekee hänestä paremman? Tunnen kummankinlaisia ihmisiä ja olen huomannut että ensimmäisen esimerkin kaltaiset ihmiset ovat usein paljon sosiaalisempia ja ystävällisempiä, sekä ITSEVARMEMPIA. Jälkimmäisen kaltaiset ihmiset ovat usein ilkeitä ja haukkuvat muita ihmisiä. (Anteeksi yleistykseni! D: Kaikki meikkaamattomat eivät suinkaan ole ilkeitä, ja jotkut meikkaavat taas ovat) Itse hengaan mielummin meikkaavien ns. "pinnallisten" ihmisten kanssa ja voin kertoa että kyseiset ihmiset eivät todellakaan ole pinnallisia, vaan ihanan rohkeita ja persoonallisia. Uskon että moni teistä ymmärtää mitä tarkoitan. :>

Haluan vielä korostaa että meikkaamattomuus ei ole huono juttu eikä minulla ole mitään sitä vastaan. Ei esimerkiksi alakoululaisten tarvitsisi meikata ollenkaan. Mutta minkä takia ei muka voisi käyttää aamuisin muutamaa minuuttia siistiytymiseen? Laittaa vähän meikkiä? :) En väitä että meikki tekisi ihmisestä kuitenkaan kaunista muuten kuin ulkoisesti, joka johtaa seuraavaan asiaan..

..Naurattaa kaikki anonyymit jotka käyvät kommentoimassa videoihini tai kuviini seuraavanlaisilla kommenteilla "vähentäisit tota meikin määrää"  "kauhea tuksumeikki"  "miks meikkaat ittes huoran näköseks" tai "ei porsaita saisi meikata". Ihan oikeesti? :P Mitä ihmettä? Kuinka säälittävä täytyy olla että käy jatkuvasti haukkumassa muita ihmisiä. Se on mun naamani ja meikkaan sen miten haluan. (Ja mielestäni meikkaan ihan oikeaoppisesti ja siististi.) Mulle on aivan sama mitä mieltä muut ihmiset musta on tai varsinkaan mun meikistäni. Oon oma itseni ja se siitä. Miksi muuttaisin itseäni muiden takia? Miksi sinä muuttaisit? Varsinkaan anonyymien sisältä rumien ihmisten takia. Mä tiedän että en näytä huoralta&etten ole pissis. Jos joku typerä anonyymi ei sitä käsitä, niin se on sitten ikävää. En itse ainakaan jaksa välittää ilkeilijöistä, sillä jos he oikeasti välittäisivät ja haluaisivat antaa vinkkejä/parantaa taitojasi ymsyms he antaisivat rakentavaa kritiikkiä. Meikkaan, koska musta se on todella ihanaa ja rentouttavaa. Niillä on kiva leikkiä ja meikata naama joka päivä erinäköiseksi jos siltä tuntuu. :3

En puhu nyt itsestäni, mutta olen huomannut että vain meikkaamattomat ihmiset haukkuvat meikkaavia ihmisiä. Miksei vain voi kehua ja olla kiltti TAI olla sanomatta mitään? Kenelle muka tulee hyvä mieli muiden loukkaamisesta? Jos on hyvä ja kaunis ihminen SISÄLTÄ, se säteilee myös ulos.

Se että tykkää meikata ja meikkaa paljon EI tarkoita että olisi muutenkin pinnallinen. Kyllä, tykkään näteistä jutuista ja kaikki "pinnallinen" tyttömäinen matsku on ihanaa. Mutta se on vain pintaa. Mä olen hyvin lämmin ja kiltti ihminen ja kyllä mua loukkaa kun joku haukkuu vaikka en sitä näyttäisikään. Mutta kun se haukkuminen ei yleensä ole mitenkään perusteltua ja tiedän kyllä että vain kateelliset puhuvat paskaa ja vihaavat ilman syytä. Mun kohdallani ne vihaajat eivät voi vihata mua mun luonteeni takia koska he eivät tunne mua ollenkaan. Eivät yhtään. Yleensä kaikki "vihaaminen" ja "haukkuminen" koskevatkin mun meikkaamistani. Hei oikeesti, jos mulla olisi huono itsetunto, ehkä en värjäis pinkkiä tukkaa ja laittais mustaa luomiväriä. Ja jos jonkun mielestä olen ruma ilman meikkiä, miksen sitten saisi käyttää sitä?

Loppupelissä ihmisen luonne, teot ja millainen hän on, ratkaisee ja on tärkeää. Ei se miltä ihminen näyttää. Toinen tykkää meikata, ja toinen tykkää olla luonnollinen mutta kumpikaan ei ole sen huonompi. Toivottavasti tämä teksi herätti teissä jonkinnäköisiä mieleipiteitä ja ajatuksia! Haluisin hirveesti kuulla teiltä niitä! :>
Kartsa

16 kommenttia:

 1. Kirjotit tosi hyvin ja toi on kyl ihan totta aika monestaki ihmisestä. Se et jotkut tulee anonyyminä haukkuu nii on tosi säälittävää ja kertoo niitten huonost itsetunnost mut sä oot minust tosi nätti ja osaat meikata tosi hyvin et ei minust oo mitään varaa tulla sinuu haukkumaa. (:

  VastaaPoista
 2. vitsi et oli hyvä teksti !
  sää luotat itteees tosi paljon, ainaki mitä tosta tekstistä ymmärs !
  ois itelläki noi hyvä itteluottamus !=)
  ko aina välil käy sillee, et se oon mä joka kuuntelen muitten mielipiteitä mun vaatteist/meikist ):!

  VastaaPoista
 3. Oon niin samaa mieltä!! Äh, oon tosi väsynyt, en saa mitää järkevää lausetta ittestäni irti :D mut siis. En yleensäkää ymmärrä sitä et tosi monen (munki tuttujen ja kavereiden)blogeihin, formspringiin tullaa laittaa anonyymina kaikkea haukkumista. Ok, vois tulla päin naamaa sanoo, mut eniten mua ihmetyttää, et kuka oikeest jaksaa käyttää aikaansa toisten anonyymina netissä haukkumiseen? Ihan oikeasti, eikö oo muuta tekemistä o:

  VastaaPoista
 4. hei oikee asenne. tommonen on ihan tyhymää tulla sanomaa miltä SUN pitäis näyttää. ja mun mielestä on paljon mukavampaa tehdä koulussa paritöitäkin sellasen ihmisen kanssa,jonka hengityksen haju on siedettävä ja muutenkin hiukset on siistit ja sitä rataa you know =)

  www.hardest-good-bye.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Kirjoitus on melkein kokonaan kuin suoraan mun suustani! :)

  Meikkiä tai ei, niin itsevarmuus on se joka saa näyttämään hyvältä!

  VastaaPoista
 6. monet luonnonkauniit naiset näyttää oikeesti paljon nätimmältä ilman meikkiä/vähällä meikillä,että oikeestaa rumien kannattaaki käyttää kilokaupalla meikkiä koska muuten näyttää miehiltä haha

  http://media.onsugar.com/files/2010/08/34/0/1061/10611726/8e/megan-fox-without-makeup.jpg

  http://celebritywithoutmakeup.net/wp-content/uploads/2011/08/32.jpg

  VastaaPoista
 7. hei sul on ihana blogi ja noi sun uudet hiukset on ihan ylisuper hienot ! (: nii ja sulhan on vissiiinki ollu teippipidennykset ? ni pystyykö ne laittaa sillei iha normaalisti kii sillei ettei ne teipit näy sielt ? (:

  VastaaPoista
 8. Tää oli kyllä hieno postaus! Sulla on kiva blogi ja osaat meikata tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
 9. tänään mulle sanottiin että ei ole mikään ihme että en saa kunnon poikaystävää, koska meikki tekee huoraksi. en kyllä usko, et meikki sen tekee!

  VastaaPoista
 10. Mutta meikkaaminen on varmasti jokaisen oma henk. koht. asia! Meikkaamalla saa korostettua omia hyviä puoliaan ja tuoda itseään esiin ja usein meikkaaminen myös kuuluu omaan persoonaan ja se joka meikkaa myös pitää meikkaamisesta eikä tee sitä vain siksi ettei voisi olla ilman meikkiä. On turha kuitenkaan lähteä vähättelemään niitä, jotka eivät meikkaa, koska sisäinen kauneus loppu peleissä ratkaisee. Jos ei meikkaa se ei tarkoita etteikö hän välitä omasta ulkonäöstään hän haluaa vain tuoda ulkonäköönsä eri tavalla esiin.

  VastaaPoista
 11. Postaus on täyttä asiaa! Mutta mulle heräs pien kysymys: Että millasia ne sitten ovat, jotka meikakaa, mutta ei osaa "täydellisesti" meikata, mutta ihan hyvin ettei naama näytä sille että on saanut turpaansa?

  VastaaPoista
 12. Mun mielestä ihmine saa tehä iha mitä huvittaa! On tyhmää ja lapsellista tulla anonyyminä huutelee. Oot tosi nätti ja jos sulla on parempi fiilis meikattuna ni sit meikkaat! Itekki meikkaan en tiiä en ehkä noin paljoo mut meikkaan monen mielestä paljon ja saan kuulla siitä joskus. Mut tykkään itestäni enemmä meikattuna joten miksen meikkais? Sul on hyvä asenne! Jatka samaa mallii! :) ps. ihanat hiukset!!

  VastaaPoista
 13. heeeej caro ;)
  ihana teksti, nää on hyviä neuvoja ja tää on tosi ajankohtanen asia!
  Ois ehdotus että tekisit vaikkapa kauneuskirurgiasta jonkunlaisen samantapasen mielipidekirjotukse ;)
  xoxo ~Orestes

  VastaaPoista
 14. @ anonyymi
  ~ kiitos paljon! :)

  @ hanna
  ~ kiitoskiitos :) ei ikinä pitäis kuunnella muitten mielipiteitä jossakin ulkonäköasioissa vaan olla just sellanen kun haluaa ja mikä tuntuu hyvältä. siitä saa hirveesti itsevarmuutta! vannon♥

  @ anonyymi2
  ~ hihi :> ja anonyymit haukkujat on oikeasti vaan epävarmoja itsestään. jos mussa tai sussa tai kessä vaan olis jotain oikeasti häiritsevää tai tyhmää, kyllä joku hyvä ystävä siitä huomauttaisi nätisti. eli jos joku nimetön dissaa, sitä ei kannata kuunnella! :>

  @ vilm-a
  ~ niin totta! :>

  @ matilda
  ~ juuri näin ♥

  @ anonyymi3
  ~ no ei se nyt ihan noinkaan ole.

  @ anonyymi4
  ~ kiitos! :> ja juu ei ne näy ollenkaan!

  @ starlight
  ~ ♥

  @ anonyymi5
  ~ ei se ole meikki mikä huoraksi tekee vaan teot! jos joku haukkuu ulkonäön perusteella ni näytän keskariiiii :---) eivaa. mut ei kannata välittää oikeesti!

  @ anonyymi6
  ~ täydellisesti samaa mieltä!

  @ ewwu
  ~ no periaatteessa jotta vois tulla hyväks meikkaamisessa, täytyy ensin olla "huono".

  @ anonyymi7
  ~ kiitos paljon ♥

  @ "orestes"
  ~ okei jassu ;> ♥

  VastaaPoista
 15. oon sun kaa niin samaa mieltä, kiitti et kirjotit tän tekstin, että ihmiset alkaa oikeesti miettiin. Mää oon kans törmänny tämmäseen et ihmiset ketkä meikkaan on: 'rumia', 'teinejä' tai jotain muuta vastaavaa ja ite oon alkanu meikkaan 6-luokasta asti ja joo nyt ymmärrän toisaalta sen et eihä mun ois tarvinnu mut eihän mun tarvis nytkään vaikka oon 15 ja mää meikkaan ainaki ihan sen takia et tuntisin itteni kauniimmaks niinku varmaa monet muut ja et muut näkis jotenki kauniinpänä mutta periaattessa ihan itteni vuoksi ja anteeks ku tuli kauhee stoori!:) toisen meikkaaminen on sen ihan oma asia ja se ei kuulu oikeesti kellekkää muulle eika ketään muu sais vaikuttaa siihen. joo sori :DD (:

  VastaaPoista
 16. @ anonyymi
  ~ alotin ite jo 4 luokalla! :)

  VastaaPoista

Comment! Ask! Tell me what's on your mind!
I love to read comments & I will usually respond to them ♥