7.1.2012

Halusin tehdä teille postauksen siitä, miten mä sain kasvatettua mun kynnet ja miten onnistuin lopettamaan niiden pureskelun! Toivottavasti tästä on apua mahdollisimman monelle muruselle! Ensimmäinen kuva on muutaman vuoden vanha, siksi ette ole niitä mulla nähneet :> Viimeinen kuva on otettu viimeviikolla.

FAQ
[x] Kyllä, mun kynnet on mun omat. En käytä enää rakennekynsiä koska ne vahingoittaa omaa kynttä niin paljon, ja on paljon kivempaa saada kehuja omista kynsistä! :3
[x] Pureskelin vielä kaks vuotta sitten mun kynsiäni. Sillon se oli jotenkin kivaa ja rauhottavaa, jos esimerkiks joku juttu jännitti. Aina kun ne oli kasvaneet pari päivää, olin ihan onnessani kun sain taas pureskella ne. Nykyään kun ajattelen tota, mua ällöttää hirveesti. Lopetin niiden pureskelun riparilla, sillä siellä oli oikeasti niin likaista etten kertakaikkiaan vaan kyennyt pureskelemaan niitä kun ällötti niin paljon! Nykyään en mistään hinnasta pureskelis kynsiäni! Taino ok, 1000€ ? :-------D
[x] Mun mielestäni huolitellut kynnet kertoo ihmisestä paljon. Kynsien pituudella sinänsä ei ole mitään väliä.

On osaksi geeneistä kiinni millaiset kynnet, kuinka vahvat ja minkä pituisiksi ne kasvavat lohkeamatta/liuskoittumatta! Luulin olevani yksi niistä joiden kynnet ei vaan kertakaikkiaan kasva, mutta olin sinnikäs. Ensimmäiset 3kk mun kynnet liuskottuivat tai repesivät kun olivat kasvaneet hieman sormen kärjen ylitse. En koskaan ole kokeillut/käyttänyt mitään kynttä vahvistavia lakkoja, mutta suosittelen niitä silti. Mun pikkusiskoni käyttää sellaisia ja ne tuntuisivat toimivan ihan hyvin! Myös kynsien viilaaminen (lasiviila!) & kynsinauhojen hoitaminen esimerkiksi niille tarkoitetuilla öljyillä on todella tärkeää!

Olen myös täysin vakuuttunut siitä, että kun kynsi saavuttaa tietyn pituuden, se alkaa kasvaa nopeammin! Mun oikean käden pikkurilli, ja vasemman käden nimetön on aivan varmasti saavuttaneet sen maagisen pisteen, koska ne kasvaa ihan hillitöntä vauhtia. myös vasemman käden peukku alkoi olla siinä pisteessä (n. 2,5cm) ennen kuin katkesi sitten viimeviikolla. :< Kylmä ilma ja se että ei pidä hanskoja all the time ulkona kostautui. Olkaa sinnikkäitä älkääkä luovuttako !
Muutamia hyviä vinkkejä:
Älä käytä kynsiäsi "työvälineenä"
Kynsien käyttämisen sijaan käytä käden toisia osia, kynää tai jotain muuta apuvälinettä!Itse käytän käden muita osia. :> Älä myöskään nostele tavaroita, kaiva tai raavi kynsillä, äläkä missään nimessä avaa limpparitölkkejä niillä! < Nimimerkillä kokemusta on :---D
Kynnet kannattaa lakata kirkaalla värillä, jotta huomaat ne ja opit varomaan niitä! Itse duunailin aina jos jonkin väristä leopardi kuviota niihin! Voit katsoa helpon tutoriaalin niiden tekemiseen täältä.

Huolehdi siitä että kynnet+kynsinauhat pysyvät kosteutettuina. Jos et halua tuhlata rahaa kalliimpiin kynsinauha öljyihin, voit käyttää pelkkää oliiviöljyä ja/tai käsirasvaa! Öljyjä löytyy kuitenkin todella hyvän tuoksuisina edullisesti esimerkiksi sanna taran nail art & beauty studiolta. Itselläni on kyseinen kynsiöljy vaniljan tuoksuisena ja laitan sitä aamuin illoin. :3
Kynsilakka suojaa kynsiä, mutta kynsilakan poistoaine haurastaa niitä. Eli jos lakkaat kynnet, anna niiden olla ainakin viikko sellaisinaan ennenkuin poistat lakat.

Pidä kynsiviila, mieluiten lasiviila mukana koko ajan. Jos kynsiin tulee "rösöisiä" reunoja, viilaa ne heti = silloin kynsi ei katkea. Mulla on käynyt monta kertaa niin, että kynteen on tullut pieni rösöinen kohta johon on jäänyt hius kiinni ja koko kynsi on sitten lopulta revennyt!
Älä tuhlaa rahojasi kalliisiin "ihmetuotteisiin". Kynsiin ei saa imeytymään mitään sellaisia aineita jotka maagisesti kasvattaisivat kynttä (keratiini). Kaikki kosteuttavat (kynsille tarkoitetut) öljyt taas sen sijaan imeytyvät ja auttavat kynttä pysymään kosteutettuna ja kestävämpänä!
Käytä laadukkaita kynsilakkoja


Sitten vielä viimeiseksi haluan vastata kysymykseen jonka kuulen joka ikinen päivä!
Eikö tollaset kynnet vaikeuta elämää/estä tekemästä asioita?
- Kyllä ja ei. Jos kasvattaa itse pikkuhiljaa pitkät kynnet, niihin tottuu ja niitä oppii käyttämään. Mulle ei itselleni tuota minkäänlaisia ongelmia esim. farkkujen napit, vetskarit, meikkaaminen tai mikään sellainen. Sillon kun oon käyttänyt tippejä, se on ollut vähän vaikeempaa. (Lyhyistä kynsistä pitkiks hetkessä -> Not good, mulla ei ainakaan toiminut.)
Kartsa

20 kommenttia:

 1. Vähän kiva tää tallänen postaus! Oli paljo apuu ku itelläni lohkee usein sillo ku ne on just pitkät nii jos ei nyt sit enää lohkeilis. (:

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tästä oli oikeasti apua! :3

  http://idontdanceanymore.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. heii ! kiitti iha hirveesti autto mua ! ku mulla ei oo kynnet ollu monee vuotee sorme yli nii ehk nyt saan kasvatettuu ne (; kiitti vinkist (;

  VastaaPoista
 4. @ anonyymi @ poonamus @ phnqsai
  ~ yaaay hei hyvä juttu :> ♥

  VastaaPoista
 5. Tää postaus oli tosi kiva. Sain hyvii vinkkejä :> Ehkä saan kynnet jopa kasvamaa enne ku ne katkee vähä aja pääst :D

  VastaaPoista
 6. monenko vanha oot? ja missä kaupungissa asut? :)

  VastaaPoista
 7. mulla on niiiiin lyhyet kynnet! toivottavasti saisin nyt näillä voimia (: ! kiitos!

  VastaaPoista
 8. Hei tosi kiva postaus! :)
  Miten pääsit eroon kynsienpureskelusta?? Ite pureskelen päivittäin ja se auttaa ahdistukseen..tavallaan kehittynyt jo pakko-oire/neuroosi.. Haluaisin äkkiä eroon kynsienpureskelusta, koska kynnet näyttää ihan kauheilta! Ja tämän oireen vuoksi en siis tekokynsiäkään yms voi käyttää..

  VastaaPoista
 9. @ noora
  ~ jee, hei kiva juttu :> !

  @ anonyymi
  ~ täytän 17 maaliskuussa ja asun tampereen lähel

  @ vilm-a
  ~ ole hyvä ♥

  @ anonyymi
  ~ no itseasiassa se tapahtu riparilla! siellä oli niin kuvottavan likasta etten vaan pystynyt pureskelemaan mun kynsiäni. (siis oikeesti, siellä sisällä oli heinäsirkkoja ja rotankusta ja se paikka oli homeessa... D: traumat) mut hei kokeile et laitat niihin sitä pahanmakusta lakkaa vaikka? ja viilailet niitä heti kun ne kasvaa vähäsen? :) yritä aivopestä ittes! kyllä se siitä ♥

  VastaaPoista
 10. Tossa olikin jo aikalailla kaikki oleellinen, mutta mun on pakko lisätä vielä yksi juttu ! (8 Jostain luin joskus, että keskisormen ja nimettömän kynnet kasvavat yleensä nopeimmiten, peukalon kynsi taas on hitain siinä hommassa. Toikin varmaan riippuu esim. geeneistä, mutta ainakin mun kynsien suhteen on ihan fakta. : D

  VastaaPoista
 11. @ kaisa
  ~ okei :o mulla kasvaa nimetön, pikkurilli ja peukku nopeiten :)

  VastaaPoista
 12. tästä oli apua :)
  itellä aina ollu huonot kynnet, lohkeilee heti ja sit myös välillä stressin takia pakonomaisesti pureskelin kynsiä joskus.
  nyt viime kesänä aloin kasvattaan ja hoidin joka päivä kynsiä ja ne oli monta kuukautta sitten hyvinkin pitkät, kunnes yks katkes ja hermostuin niin pahasti et lyhensin muut kynnet myös ja palasin pureskeluun.
  nyt oon käyttäny tippejä, mut tän luettuani alan taas kasvattaan omia kynsiä, koska ne on kyllä kauniimmat ja onhan se hienompaa kun on omat eikä feikit :)

  -kathy

  VastaaPoista
 13. Moiii, kiitti avusta! <3
  Ja olen tosiaan noita pahanmakusia lakkoja kokeillu mutta ei nekään oikeen auta.. Mut ehkä tää tästä, kovalla tahdolla eteenpäin!
  t. tuo samainen aiempi anonyymi :)

  VastaaPoista
 14. @ anonyymit
  ~ hei murut rekisteröitykää nii on helpompi jutella teille ja muistan teitit sitte ♥ :3

  VastaaPoista
 15. Tää oli oikeesti kiva postaus ja toivon et munki lukijat lukis tän täältä koska multa kysellään itteltä kans tosi paljon kynsien kasvatuksesta ja et miten mun kynnet on niin pitkät, mut mulla ei vaan oo ollu antaa mitään vinkkejä :D

  VastaaPoista
 16. @ klipsi
  ~ awww. laita vaiks linkkii jos haluat :3

  VastaaPoista
 17. Nyt oon rekisteröityny ja sain tän viimein jopa toivoakseni toimiin :D

  VastaaPoista
 18. ihana tää ! :-) tuli mieleen, että voisitko joskus tehdä videopostauksen sun koulumeikistä ? <:

  VastaaPoista

Comment! Ask! Tell me what's on your mind!
I love to read comments & I will usually respond to them ♥